Зеленський обговорив із главою МВФ фінансову стійкість України та підготовку до повоєнної відбудови

Зеленський поговорив із Георгієвою
Фото: EPA
Президент України Володимир Зеленський 17 квітня поговорив із главою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Про це він повідомив у Twitter.

"Обговорили з директором-розпорядником МВФ забезпечення фінансової стійкості України та підготовку до повоєнної відбудови. Маємо чіткі плани на зараз, а також бачення перспектив. Переконаний, що співпраця України та МВФ і надалі буде плідною", – написав президент.

Георгієва у Twitter подякувала Зеленському за "дуже добрий дзвінок".

"Постійна економічна підтримка з боку партнерів України потрібна для того, щоб закласти основи для відновлення сучасної конкурентоспроможної України", – написала вона.

Контекст:

У Нацбанку України в березні повідомляли, що Україна веде переговори з МВФ про створення фонду підтримки України, який фінансуватимуть країни "Великої сімки" та інші розвинені держави.

За даними міністра фінансів Сергія Марченка станом на 7 квітня, Україна отримала приблизно €3 млрд фінансової допомоги від партнерів – як кредитної, так і безповоротної – і веде переговори про більшу допомогу. Він зазначав, що найбільше перспектив бачить у колективному механізмі підтримки, зокрема за допомогою МВФ та Світового банку.