Жоден металургійний завод не звертався до "Укрзалізниці" стосовно скасування аукціонів із продажу брухту – "Укрметалургпром"

Кінцеві споживачі брухту – українські металурги, готові купувати сировину в "Укрзалізниці", підкреслили в обʼєднанні підприємств
Фото: depositphotos.com

Об’єднання підприємств "Укрметалургпром" на своєму сайті заперечило інформацію, поширювану у ЗМІ, що нібито металургійні заводи зверталися до "Укрзалізниці" стосовно скасування аукціонів із продажу брухту, проведених на початку лютого 2022 року. В обʼєднанні підкреслили, що воно є повноважним представником підприємств гірничо-металургійного комплексу України.

"Жодне українське металургійне підприємство, зокрема з тих, які було визнано переможцями низки аукціонів із продажу металобрухту, не зверталося до АТ "Укрзалізниці" по їх скасуванню. Ця інформація не відповідає дійсності. Навпаки, українські металурги дуже зацікавлені в металобрухті походженням з АТ "Укрзалізниця" й чекають на відновлення продажів сировини, які були зупинені восени минулого року", – зазначено в повідомленні.

Президент "Укрметалургпрому" Олександр Каленков підкреслив, що протягом двох років українські металургійні заводи чекали на рішення "Укрзалізниці" стосовно заморожених аукціонів. Підприємства внесли заставу в розмірі кількох мільйонів гривень, підписали всі договори, направили їх в "Укрзалізницю", тобто були готові купити цю сировину, пояснив він. Проте "Укрзалізниця" відмовилася відвантажувати брухт, стверджує керівник обʼєднання.

"Узагалі складається парадоксальна ситуація: потреба металургів у брухті зростає, "Укрзалізниця" може мати додатковий дохід, але приймає антидержавне рішення по скасуванню вже проведених аукціонів. Дії керівництва АТ "Укрзалізниця" зрозуміти важко. Кінцеві споживачі брухту – українські металурги, готові купляти сировину в "Укрзалізниці", вона нам потрібна для збільшення обсягів виробництва продукції. Тому інформація, що нібито самі металургійні заводи звернулися до "Укрзалізниці" по скасування аукціонів, не відповідає дійсності", – сказав Каленков.

Контекст:

У вересні 2023 року уряд скасував порядок, яким відчуження майна товариства здійснювали за рішенням правління. Відтепер продаж майна й передавання в оренду, зокрема й продаж брухту, має погоджувати Кабмін, але механізми поки розробляють.

Упродовж 2023 року "Укрзалізниця" провела понад 100 електронних аукціонів із продажу брухту. Лише від реалізації брухту чорних і кольорових металів компанія одержала понад 535 млн грн додаткових доходів.

"РБК-Україна" писало, посилаючись на дані учасників ринку, що зараз в "Укрзалізниці" є на складах її підприємств до 120–150 тис. тонн брухту на загальну суму 0,9–1,2 млрд грн. Державний бюджет недоотримав від реалізації брухту орієнтовно 200 млн грн, зазначало агентство.