ЗМІ повідомили, що Абрамович інвестував $300 млн у Telegram. Його представник це спростовує

Абрамович нібито інвестував у Telegram
Фото: ЕРА

Російське видання "Ведомости" повідомило із посиланням на джерело, що російський бізнесмен Роман Абрамович міг інвестувати у Telegram $300 млн. Його представник Джон Манн сказав, що ця інформація не відповідає дійсності.

Павло і Микола Дурови залучили $850 млн від 81 інвестора для зареєстрованих на Британських Віргінських островах компаній Telegram Group Inc. і TON Issuer Inc., якими вони керують, повідомила 13 лютого Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC), пише російське видання "Ведомости".

У звіті йдеться, що гроші витратять на розвиток нової блокчейн-платформи Telegram Open Network (TON) із власною криптовалютою і месенджера Telegram.

Павло Дуров не вказав імен інвесторів.

16 лютого співзасновник російської електронної платіжної системи Qiwi Сергій Солонін повідомив, що вклав у Telegram $17 млн, співзасновник компанії "Вимм-Билль-Данн" Давид Якобашвілі розповів "Ведомостям", що інвестував $10 млн.

За інформацією двох джерел видання, гроші в Telegram уклав також бізнесмен Роман Абрамович.

Співрозмовник газети чув, що він міг інвестувати у месенджер $300 млн.

"Інформація про те, що Роман Абрамович інвестував $300 млн у Telegram, не відповідає дійсності", – сказав "Ведомостям" представник Абрамовича Джон Манн.

На запитання, чи інвестував підприємець у Telegram, Манн не відповів.

Джерело, наближене до месенджера, підтвердило, що $300 млн Абрамович не інвестував, але факту вкладення підприємцем грошей не спростував. Співрозмовник розповів, що сукупна частка інвесторів із російським корінням не перевищує 7%, а максимальний чек від одного інвестора становить $20 млн.

Telegram – безкоштовний месенджер. Першого клієнта для пристроїв на платформі iOS було презентовано 14 серпня 2013 року. Кількість активних користувачів сервісу на лютий 2016 року становила понад 100 млн осіб. У серпні 2017 року Дуров зазначав, що аудиторія соцмережі щодня збільшується на 600 тис.

Абрамович, статки якого російський Forbes оцінює у $9,1 млрд, у січні 2018 року став фігурантом "кремлівської доповіді" мінфіну США – списку бізнесменів і чиновників, наближених до Кремля.