"24 години на вибачення". Ірина Геращенко вимагає від Зеленського вирізати із серіалу "Слуга народу" згадку про "даунів"

Геращенко: Чекаю, що у пана Зеленського вистачить мужності
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook

У своєму серіалі "Слуга народу" кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський принижує українців, заявила перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко. За її словами, шоумен називає людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні.

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський має протягом 24 годин попросити вибачення у людей із синдромом Дауна і видалити згадку про нього у своїх творчих проектах. Про це 5 квітня у Facebook заявила перший віце-спікер Верховної Ради, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Геращенко.

До свого посту вона додала хештег #24годининавибачення.

"У своєму серіалі "Слуга народу" кандидат Зеленський принижує велику частину українців, називає людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні. Є відкритий лист від батьків дітей сонця (із синдромом Дауна. – "ГОРДОН") із вимогою публічно вибачитися. Я доєднуюся до цих вимог. Не може політик, який претендує на найвищу посаду в державі, принижувати у своїх кварталах та куплетах людей з особливими потребами, з фізичними вадами, людей іншої сексуальної орієнтації, запускати сексистські жарти, знущатися над інакшими", – написала Геращенко.

За словами першого віце-спікера Ради, "визнати помилку і вибачитися – це не страшно, це правильно".

"Чекаю, що у пана Зеленського вистачить мужності і такту вирізати образливі слова із серіалу та реприз на своїх концертах і вибачитися перед усіма людьми з вадами, над якими він знущався всі ці роки", – заявила Геращенко.

Серіал "Слуга народу" виробництва студії "Квартал 95", художнім керівником якої є Зеленський, виходить на екрани із 2015 року. Її головний герой – учитель Голобородько, якого обрали президентом. Його роль грав сам Зеленський.

Ще до виходу третього сезону серіалу Комітет виборців України звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та до Центральної виборчої комісії з проханням перевірити, чи можна вважати "Слугу народу" передвиборчою агітацією. Зеленський назвав боротьбу із серіалом "політичними боями без правил".

Зйомки третього сезону завершилися 12 березня. Наприкінці березня на телеканалі "1+1" показали нові серії "Слуги народу – 3".

31 березня в Україні відбулися чергові президентські вибори. У них взяло участь 39 кандидатів. Явка виборців становила 62,8%.

Згідно з даними опрацювання Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів, у кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського 30,24%, у чинного глави держави Петра Порошенка – 15,95% голосів. Вони виходять у другий тур, який заплановано на 21 квітня.