Адвокат Вишинського повідомив, що передав до суду скаргу на продовження арешту журналісту

Вишинського в Україні підозрюють у держзраді

Фото: Дмитрий Власов / Facebook

Дати розгляду апеляційної скарги на продовження арешту головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського ще не призначено, зазначив його адвокат Андрій Доманський.

20 січня адвокат головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського Андрій Доманський повідомив УНН, що надіслав у суд апеляційну скаргу на продовження арешту журналіста.

"Я направив поштою апеляційну скаргу до суду", – зазначив Доманський.

Він додав, що судового засідання ще не призначили.

Адвокат додав, що суд відмовив прокуратурі в обмеженні для захисту Вишинського строків ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, які було відкрито адвокатам 10 січня.

5 травня 2018 року в офісі "РИА Новости Украина" в Києві відбулися обшуки, слідчі дії проходили також удома у Вишинського. У Службі безпеки України заявили, що разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим викрили діяльність мережі медіа-структур, підконтрольних РФ. Цього самого дня Вишинського затримали за підозрою в державній зраді. 17 травня суд заарештував його.

Журналіст розповів, що у нього є два паспорти – український і російський. 1 червня на засіданні суду в Херсоні, який розглядав апеляцію на запобіжний захід, керівник "РИА Новости Украина" заявив про відмову від українського громадянства і попросив у президента РФ Володимира Путіна "правового захисту та вжиття заходів щодо звільнення". У Державній міграційній службі України повідомили, що Вишинський не може відмовитися від громадянства, тому що перебуває в статусі підозрюваного.

25 вересня заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявив, що СБУ завершила розслідування кримінального провадження стосовно Вишинського.

Прокуратура має намір просити для підозрюваного 12 років в'язниці.

17 січня суд продовжив арешт Вишинському до 16 лютого 2019 року.