Адвокати Януковича не прийшли на засідання суду щодо держзради

Адвокати Януковича втретє намагаються змінити підсудність справи
Фото: Віталій Сердюк / Facebook

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича вкотре не прийшли на засідання суду через спробу змінити підсудність справи, заявив суддя Оболонського суду Києва Владислав Дев'ятко.

Адвокати у справі щодо державної зради президента України Віктора Януковича не прийшли на засідання суду. Про це повідомляє "Громадське".

Засідання перенесли на 10.00 31 липня. Таке рішення ухвалили судді Оболонського суду Києва.

"Сторона захисту повідомила, що не прибуде на судове засідання через нібито поважну причину – вони перебувають у Верховному Суді, намагаючись змінити підсудність. Це вже третя спроба адвокатів зірвати судовий процес через намагання змінити підсудність", – заявив суддя Владислав Дев'ятко.

За словами прокурора Максима Крима, такі дії сторони захисту є неприпустимими.

"Це неповага до суду. Тим не менше ми розуміємо, що без сторони захисту ми не можемо проводити судові дебати", – підкреслив він.

Януковича обрали президентом України 2010 року. 22 лютого 2014 року, після трьох місяців протестів на Майдані, Верховна Рада визнала, що він самоусунувся та не виконує своїх обов'язків, після чого було оголошено нові президентські вибори. Того ж місяця Янукович покинув Україну, тепер  із сім'єю проживає в Росії.

В Оболонському суді Києва розглядають справу щодо обвинувачення Януковича в держзраді. Йому інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (державна зрада), ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни), ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).