Антикорупційна прокуратура оскаржила домашній арешт чиновниці Офісу президента Кондзелі

Кондзелі суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту
Фото: 5.ua

Прокуратура наполягає на триманні під вартою директорки департаменту Офісу президента України Світлани Кондзелі. Її підозрюють у хабарництві.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення Вищого антикорупційного суду України, який відправив під домашній арешт директорку департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю, повідомили "Українським новинам" 21 листопада у пресслужбі САП.

Скаргу на запобіжний захід подали в апеляційну палату Вищого антикорупційного суду. Прокуратура наполягає на арешті Кондзелі.

Її підозрюють у тому, що вона разом зі спільниками вимагала хабар за сприяння у призначенні на керівну посаду в Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України".

12 листопада директорку департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента України Кондзелю затримали під час отримання $150 тис. хабаря за сприяння у призначенні Андрія Кравченка на посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що загальна сума хабаря за призначення на керівну посаду в "Нафтогазі" становила $300 тис. Окрім чиновниці ОПУ, затримали колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу та їхнього спільника Миколу Пасальського.

15 листопада Лісничу відправили під арешт з альтернативою внесення 576,3 тис. грн застави. Кондзелі Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Пасальського заарештували з альтернативою внесення застави в розмірі приблизно 4,9 млн грн.