Антикорупційна прокуратура просить суд заборонити Розенблату спілкуватися з Поляковим

САП просить суд обрати Розенблату заставу в розмірі 10 млн 2 тис. 960 грн
Фото: Boryslav Rozenblat / Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягає на тому, щоб позафракційний нардеп Розенблат не спілкувався зі свідками й обвинуваченими в "бурштиновій справі", зокрема з нардепом від "Народного фронту" Максимом Поляковим.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Солом'янський районний суд Києва зобов'язати позафракційного депутата Верховної Ради Борислава Розенблата не спілкуватися з депутатом від фракції "Народний фронт" Максимом Поляковим, передає кореспондент "ГОРДОН".

Про це повідомила головуюча суддя Світлана Кушнір, оголошуючи клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Також САП просить суд зобов'язати Розенблата утриматися від спілкування з помічниками Полякова та представниками міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль".

Окрім того, за словами Кушнір, сторона обвинувачення просить суд зобов'язати підозрюваного носити електронний засіб контролю, здати закордонний паспорт та утриматися від спілкування зі свідками та підозрюваними у кримінальному провадженні у так званій бурштиновій справі.

Представник сторони обвинувачення, заступник керівника САП Володимир Кривенко водночас попросив суд про дозвіл на демонстрацію відеодоказів у цій справі. За його словами, слідство має 60 годин відео. Зі свого боку захист заявив, що у справі немає всіх відеоматеріалів, а адвокатам не надали всіх протоколів. Суд відмовив у демонстрації відео в залі судових засідань.

САП просить суд обрати позафракційному нардепові Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 10 млн 2 тис. 960 грн.

19 червня 2017 року детективи НАБУ за підозрою в отриманні хабара затримали охоронця Розенблата. За інформацією НАБУ, хабар передавали за вирішення питання щодо ліцензування видобування бурштину.

20 червня Холодницький заявив, що хабар у розмірі $200 тис. було призначено Розенблату та Полякову.

11 липня Верховна Рада розглядала подання генпрокурора Юрія Луценка щодо п'ятьох нардепів. Із Полякова та Розенблата Верховна Рада зняла недоторканність, але не дала згоди на затримання й арешт.

13 липня Полякову та Розенблату вручили підозри.