Апеляційний суд поновив Насірова на посаді голови Держфіскальної служби

Насіров очолював Державну фіскальну службу із травня 2015 року до березня 2017-го

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення Окружного адміністративного суду Києва про протиправність звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України внаслідок набуття ним громадянства іншої держави.

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України. Про це йдеться в постанові суду від 17 лютого.

Суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 грудня 2018 року в частині визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року №35-р. У цьому розпорядженні йшлося про звільнення Насірова "у зв'язку із втратою права на державну службу або його обмеження унаслідок набуття ним громадянства іншої держави". Чиновник оскаржив звільнення в суді.

Отже, Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційні скарги Кабінету Міністрів, Державної фіскальної служби і колишнього народного депутата Андрія Журжія.

Постанова набула чинності в день її ухвалення, її можна оскаржити у Верховному Суді протягом 30 днів із дня складання повного судового рішення.

Насіров очолював Державну фіскальну службу із травня 2015 року до березня 2017-го.

У рішенні Окружного адміністративного суду Києва від 11 грудня 2018 року ішлося, що посольство Великобританії в Україні передало українській владі лист, у якому підтвердило, що у 2012 році Насіров набув британського громадянства. Але в суду виникли претензії до формулювань у цьому листі. Сам Насіров спростовував наявність у нього британського паспорта.

В Україні проти Насірова відкрито кримінальне провадження. Його обвинувачують у зловживанні владою і службовим становищем, що спричинило збитки на суму приблизно 2 млрд грн. Справу Насірова розглядає Вищий антикорупційний суд.