Ар'єв заявив, що почалося саморуйнування ПАРЄ

Ар'єв зазначив, що "Паск'є все визнала"
Фото: Volodymyr Ariev / Facebook

Глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв назвав "відвертим нахабством" зміну президенткою ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є порядку денного, коли з'ясувалося, що в залі мало депутатів.

У Парламентській асамблеї Ради Європи почався процес саморуйнування. Таку думку 24 червня у Facebook висловив глава української делегації в ПАРЄ, нардеп від Блоку Петра Порошенка Володимир Ар'єв.

"У зв'язку з напругою в ПАРЄ перенесли святкування 70-річчя Ради Європи на осінь. При цьому президентка ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є щойно припустилася грубого порушення регламенту: свавільно змінила порядок денний, коли голосування показало, що не було достатньо голосів (дві третини від присутніх). Такого відвертого нахабства я не пам'ятаю за всі шість із половиною років роботи ПАРЄ", – написав він.

За словами нардепа, "Паск'є все визнала", коли він взяв слово.

"Вказав їй на це порушення, але... відмовилася виправляти неправомірні дії! Саморуйнування ПАРЄ почалося. Ми звернулися до регламентного комітету і вимагаємо від Паск'є відсторонитися від ведення сесії через зафіксований факт нехтування голосуванням делегатів до комітетських висновків. І от зараз побачимо, як європейські принципи діють тоді, коли сильно кортить застосувати політичну доцільність", – зазначив Ар'єв.

Сесія ПАРЄ має відбутися із 24-го до 28 червня. На ній розглянуть питання повернення в асамблею делегації РФ.