Арахамія вважає, що українському уряду бракує віцепрем'єра з питань оборони

Арахамія вважає, що нова посада посилила б уряд
Фото: Слуга народу / Facebook

У Кабінеті Міністрів України слід посилити "інтеграційну функцію" у сфері оборони, вважає голова парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

В Україні "було б добре" призначити віцепрем'єра з питань оборони. Таку думку глава фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія висловив агентству "Інтерфакс-Україна" в інтерв'ю, витяг із якого опубліковано 2 березня.

"Ми хотіли б посилити інтеграційну функцію у сфері оборони. У нас є міністр оборони. Але є ще оборонний комплекс "Укроборонпром", є приватний оборонний сектор тощо. У нас є Рада національної безпеки і оборони, яка цю інтеграційну функцію має брати на себе, але на рівні Кабміну було б добре взяти віцепрем'єра з оборони", – сказав Арахамія.

За його словами, було б посиленням уряду, якби на таку посаду знайшлася "хороша людина".

На 4 березня на вимогу президента Володимира Зеленського призначено позачергову сесію Верховної Ради. На порядок денний поставили питання "про Кабінет Міністрів". Що саме передбачає розгляд цього питання, незрозуміло, але, за даними ЗМІ, Рада може відправити Олексія Гончарука у відставку з посади прем'єр-міністра.

Водночас перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук заявляв, що може йтися "про точкові зміни", а не про відставку всього Кабміну. "Тільки у випадку, якщо (я зараз фантазую) члени уряду напишуть заяви про відставку, це питання може бути розглянуто. А так в уряду, відповідно до Конституції, є такий імунітет", – зазначав він 28 лютого.