Аваков повідомив, що МВС запускає низку проектів із реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому

Аваков заявив, що реабілітація потерпілих від посттравматичного синдрому має набути державного значення
Фото: mvs.gov.ua

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що відомство планує представити свої проекти на РНБО, а комплексна програма з реабілітації військових має набути державного значення.

У листопаді цього року в Україні планують відкрити медичний центр для реабілітації військовослужбовців, які дістали контузії від вибухів. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує офіційний сайт МВС.

"Уже запущена програма з реабілітації для людей, які дістали контузії від вибухів. Ми створюємо медичний центр. Це спеціальний центр, який розміщуватиметься в Київській області, на що вже виділили бюджет цього року", – повідомив він.

Глава МВС зазначив, що це лише один із проектів реабілітації постраждалих від посттравматичного синдрому, і відомство планує представити присвячені цьому питанню проекти на Раді національної безпеки (РНБО).

"Це комплексна програма, яка має державне значення... Загалом наше бачення проекту ми запропонуємо для РНБО. Думаю, що Олександр Турчинов зможе потім запропонувати якісь комплексні заходи", – розповів він.

22 червня Аваков заявив, що після повернення із зони АТО бійці страждають від посттравматичного синдрому, і, за даними військової прокуратури, на початок червня 2017 року зареєстрували приблизно 500 випадків самогубств військових.

Станом на середину червня 2017 року статус учасника бойових дій має 280,5 тис. осіб.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.