Аваков заявив, що МВС ініціює зміни системи відеофіксації порушень на дорогах

Аваков: У нас є законодавчі пропозиції до Верховної Ради
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Міністерство внутрішніх справ України три місяці працювало над змінами системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху, заявив глава МВС Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС ініціює масштабні зміни законодавства для підвищення безпеки дорожнього руху, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Прошу присвятити наступне засідання уряду розгляду винятково питань правил дорожнього руху та посилення відповідальності за їх порушення", – сказав глава МВС на засіданні Кабміну 25 жовтня.

Він підкреслив, що МВС пропонує зміни до законодавства, які стосуються актуальних питань у цій сфері. "Ми маємо законодавчі пропозиції до Верховної Ради, а також до Кабміну. За їх допомогою ми ефективно запустимо систему відеофіксації порушень, над якою працювали три місяці, та інші необхідні зміни", – сказав Аваков.

23 жовтня він заявив, що Кабінет Міністрів запропонує Верховній Раді внести низку поправок до законодавства. За словами Авакова, у 2017 році в Україні порівняно з минулим роком на 13% зросла кількість ДТП.

Увечері 18 жовтня в Харкові сталася резонансна автомобільна аварія. На перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова автомобіль Lexus RX350 зіткнувся з Volkswagen Touareg, вилетів на тротуар і збив пішоходів. У підсумку загинуло п'ятеро людей, ще шістьох госпіталізували.