Бацман: Іронічний матеріал про всі скандали цієї Ради я б назвала "Неякісні корабельні сосни за $100"

Олеся Бацман: Більшість – абсолютно розгулялася, зарвалася, знахабніла
Фото: Alesia Batsman / Facebook

Представники партії "Слуга народу" постійно потрапляють у бездарні й дурні скандали, і президент Володимир Зеленський може погрожувати розпуском парламенту, щоб якось дисциплінувати свою монобільшість, вважає головна редакторка видання "ГОРДОН" Олеся Бацман.

Імовірність дострокових виборів парламенту – це скоріше погрози президента Володимира Зеленського, тому що йому потрібно навести лад у фракції "Слуга народу", представники якої не припиняють потрапляти у скандальні історії, заявила головна редакторка видання "ГОРДОН" Олеся Бацман 13 липня в ефірі телеканала "Наш".

"Ми ж розуміємо, що якщо вибори відбудуться восени, такого результату партія влади вже не дістане. А якщо вибори відбудуться навесні – і такого результату, як восени був би, теж не дістане. Тому говорити про те, що дострокові вибори Верховної Ради вигідні владі, я б не стала. Мені ближча позиція, що це жахливчик про дострокові вибори сьогодні в руках президента або Офісу президента для того, щоб усе-таки якось дисциплінувати свою ж більшість – яка абсолютно розгулялася, зарвалася, знахабніла", – пояснила вона.

Журналістка додала, що такі – не всі з депутатів фракції, але їх дуже багато.

"І скандали, у які потрапляють постійно представники партії влади, – абсолютно бездарні, безглузді, смішні. От якби я зараз писала іронічний оглядовий матеріал щодо всіх скандалів Верховної Ради цього скликання, я б, напевно, назвала цей текст "Неякісні корабельні сосни за $100". Стільки [нардеп Богдан] Яременко збирався платити повії?" – нагадала головна редакторка.

Відео: НАШ / YouTube

23 червня під час пресконференції в Миколаєві глава партії Олександр Корнієнко та голова фракції "Слуга народу" в парламенті Давид Арахамія обговорювали колег. Захід транслювало місцеве видання "НикВести". Політики, ймовірно, думали, що зйомки не ведуть, але поруч стояв мікрофон видання – і їхня розмова потрапила у прямий ефір. Під час обговорення Корнієнко згадав колегу по фракції Ірину Аллахвердієву і використав вираз "баба робоча, як корабельна сосна".

Спочатку Корнієнко заявив, що запис змонтовано, але пізніше визнав, що дійсно обговорював Аллахвердієу. За його словами, він говорив не тільки про Аллахвердієву, але і про миколаївську політикиню Тетяну Домбровську, яку "Слуга народу" розглядає як кандидатку на посаду мера міста. Він попросив вибачення і в Аллахвердієвої, і в Домбровської.

Водночас відразу після публікації відео Аллахвердієва заявила, що Арахамія і Корнієнко присягалися їй, що не говорили нічого з опублікованого.

Домбровська сказала, що вона одержала вибачення від Корнієнка і вважає інцидент вичерпаним. "Думаю, що частина, яка стосувалася мене, є високою оцінкою моєї роботи в місті, але в дуже грубій чоловічій формі", – зазначила вона.

Видання "Букви" 30 жовтня минулого року опублікувало переписку нардепа від "Слуги народу" Богдана Яременка з повією, із якою він домовлявся про зустріч під час роботи у сесійній залі Верховної Ради. Після публікації фото у ЗМІ Яременко заявив, що він спеціально провокував журналістів, тому що вони "підглядають у телефони".

Пізніше "Букви" опублікували фото ще однієї схожої переписки, після чого Яременко видалив пост про провокації і попросив вибачення в сім'ї, фракції і президента.