Білецький про президентство: Бажання однозначно є. Я відчуваю сили

Білецький: Кого вирішимо в нашому колі висунути, той і піде
Фото: Андрій Білецький / Facebook

Лідер "Національного корпусу", позафракційний нардеп Андрій Білецький заявив, що "відпрацює на 100%", якщо націоналісти вирішать висунути його кандидатом на президентських виборах в Україні у 2019 році.

Націоналісти виставлять єдиного кандидата на президентських виборах, заявив в інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 18 червня, позафракційний нардеп, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький.

"Я неодноразово говорив і повторюся, що націоналісти повинні виступити єдиним фронтом і виставити єдиного кандидата. Це повинна бути обов'язкова умова для успішних виборів... І президентських, і парламентських", сказав Білецький, відповідаючи на запитання, чи буде він балотуватися в президенти.

За його словами, "той, хто візьме на себе відповідальність... представляти націоналістичний блок на виборах, бере на себе відповідальність".

"Це позначиться, безумовно, на парламентських виборах. Це дуже відповідальна історія. Ось кого вирішимо в нашому колі висунути, той і піде. Буду я – відпрацюю на 100%. Буду не я – буду працювати на людину на 100%. Ми повинні ростити в собі поняття спільної справи й обов'язку", продовжив лідер "Національного корпусу".

На запитання, чи є в нього бажання йти в президенти, Білецький відповів: "Бажання однозначно є".

"Я відчуваю сили, і мені здається, що людині не варто займатися справою, у якій вона не хоче досягти вершини. На війні ми намагалися бути кращими – це нормальна змагальна історія. Тому якщо людина зібралася займатися політикою, то теж повинна мріяти про велике", – додав лідер "Національного корпусу".

Він також заявив, що підтримає лідера ВО "Своода" Олега Тягнибока, якщо націоналісти вирішать висунути його кандидатом у президенти.

Білецький очолив "Національний корпус" у жовтні 2016 року.

Президентські і парламентські вибори мають пройти в Україні у 2019 році.

Згідно з опитуванням Центру соціальних і маркетингових досліджень SOCIS, проведеному у квітні, 0,7% опитаних українців із тих, хто збирається взяти участь у голосуванні на президентських виборах, віддали б свої голоси за Білецького і 1,5% – за Тягнибока.