Білецький про "національну дружину": Нам чомусь довіряють, поліції – ні

Білецький повідомив, що в команду прийшло багато вчорашніх фронтовиків
Фото: Національний корпус / Facebook

За словами лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького, завдяки рекламі "національної дружини" протягом двох днів на співбесіду для вступу до неї прийшло понад 100 осіб.

В Україні "національній дружині" довіряють більше, ніж поліції. Про це лідер партії "Національний корпус", народний депутат Андрій Білецький заявив в ефірі телеканала "112 Україна".

"Через недовіру величезна кількість фронтовиків (учорашніх) у дружини прийшла. Наприклад, велика кількість хлопців зі Збройних сил за останні дні – завдяки, власне кажучи, рекламі журналістів. Негативній і так далі, але більше 100 людей прийшло за перші дві доби вже на співбесіду, записатися в дружину", – сказав він.

За словами нардепа, військовослужбовці Збройних сил України, які звільняються у квітні і травні, кажуть: "Хочу до вас".

"Нам чомусь довіряють, поліції – ні", – зазначив Білецький.

29 січня партія "Національний корпус" повідомила, що привела до присяги в Києві приблизно 600 учасників "національних дружин". За словами Білецького, ці активісти щодня виходять на патрулювання вулиць міст України і борються з наркоторгівлею та "алкогольним геноцидом українського народу".

30 січня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що "парамілітарні утворення, які намагаються позиціонувати себе на вулицях міст, не є законними".

1 лютого Білецький сказав, що "національна дружина" існує понад рік, але українське суспільство звернуло на неї увагу лише на присязі в Києві.