Бородянський заявив, що попередній склад Мінкульту "погано працював" із дозволами на будівництво

Бородянський розкритикував сферу видавання дозволів на будівництво
Фото: Міністерство культури, молоді та спорту України / Facebook

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що його відомство перебудовує, робить прозорою і зрозумілою сферу видавання дозволів на будівництво.

Міністерство культури України, яке існувало раніше, недопрацьовувало з дозволами на будівництво в містах. Таку думку міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський висловив виданню ZN.UA в інтерв'ю, яке було опубліковано 29 листопада.

"Що стосується попереднього складу Міністерства культури, то, в принципі, я вважаю, що була одна сфера, яка погано працювала. Ця сфера називається "видача дозволів на будівництво в історичних містах". Девелопери краще знають, що це означає – "погано працювала", – сказав він.

За словами міністра, його відомство цю історію перебудовує, робить прозорою і зрозумілою.

"Кожне місто повинно створити історико-архітектурні опорні плани, ми будемо ініціювати мораторій на будь-яке будівництво в містах, які не створили цих планів. Це один із механізмів регулювання. Ці плани мали бути створені кілька років тому, але, як завжди, чомусь не створені", – зазначив Бородянський.

Після виборів у Верховну Раду у 2019 році Міністерство культури і Міністерство молоді та спорту об'єднали в одне. Нове відомство 29 серпня очолив Бородянський.