Боровой: Накрилися вибори березня 2018 року. Вибори за такої протестної активності провести не можна

Боровой: Кожний наступний правитель усе звалить на Путіна
Фото: Константин Боровой / Facebook

Президент РФ Володимир Путін потрапив у безвихідну ситуацію, під час якої будь-яка реакція влади на події посилить протестну активність, уважає російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой.

У Росії настав новий етап протестного руху, несанкціоновані акції. Про це написав у Facebook російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой.

"Домовлятися з бандитами більше ніхто не захоче. Тепер це вже непристойно. Безумовно накрилися вибори березня 2018 року. Вибори за такої протестної активності провести не можна. У Путіна знову безвихідна ситуація. Поступитися – протестна активність посилиться, явний прояв слабкості. Не поступатися – протестна активність посилиться. Занадто відкрито влада не зважає на суспільство", – заявив він.

На думку Борового, "будь-який наступний правитель усе звалить на Путіна".

"Можливо, не відразу, але з часом. Як зробив і сам Путін. Коли Каддафі тягли вбивати, він кричав, що згодний на переговори з опозицією. Путіна вбивати не можна. Його і всю його шатію-братію треба судити. Можна почати готувати трибунал щодо злочинів путінського режиму. Робити це треба в Москві. Але де знайти чесних і сміливих суддів?" – написав експерт.

12 червня по всій Росії пройшли мітинги, ініційовані опозиційним політиком Олексієм Навальним. За інформацією МВС РФ, на акціях у Москві і Санкт-Петербурзі затримали 650 осіб. Телеканал "Дождь" із посиланням на дані "ОВД-Инфо" повідомив, що в Москві було затримано не менше ніж 731 людину, а в Петербурзі – щонайменше 300.

Симоновський суд Москви заарештував Навального на 30 діб за "повторне порушення організатором публічного заходу встановленого порядку проведення мітингу".

Масові затримання мирних протестувальників уже засудили США та Європейський союз.