Щодо двох учасників акції протесту в Москві порушили кримінальну справу за насильство щодо бійця Росгвардії – ЗМІ

Під час акцій протесту в Москві постраждав один із силовиків
Фото: ЕРА

За інформацією джерела "Интерфакса", двом учасникам несанкціонованого мітингу в Москві загрожує позбавлення волі на строк до 10 років за застосування насильства щодо співробітника правоохоронного органу.

Після інциденту за участю бійця Росгвардії щодо двох учасників несанкціонованого антикорупційного мітингу в Москві порушили кримінальну справу. Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на обізнане джерело.

За даними джерела, кримінальну справу порушено за ст. 318 Кримінального кодексу РФ (застосування насильства проти працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років.

Агентство не повідомляє, яке саме насильство вчинили.

Сьогодні в Росгвардії повідомили, що одному з їхніх співробітників під час акції протесту на Пушкінській площі в Москві пирснули в обличчя перцевим аерозолем, унаслідок чого він дістав опік ока. Відомство поінформувало, що одного винного затримали.

За даними "ОВД-Инфо", у нападі на поліцейських із застосуванням перцевого балончика підозрюють Антона Шапошникова і Михайла Давидова. Із відділу внутрішніх справ "Любліно" їх відвезли у Слідчий комітет.

Антикорупційні мітинги, які анонсував російський опозиціонер Олексій Навальний на День Росії, 12 червня, відбулись у багатьох містах країни.

Уранці 12 червня з'явилися повідомлення про перші затримання під час мітингів. Телеканал "Дождь" із посиланням на дані "ОВД-Инфо" повідомив, що у Москві затримали не менше ніж 731 особу, а в Петербурзі – не менше ніж 300.