Бутусов: Справа Продана – справжній прецедент. Чиновник сам на себе зібрав колосальний компромат

Продана викликали на допит на 15 листопада
Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook

Колишній в.о. голови ДФС Мирослав Продан виїхав із України до Молдови 5 листопада і того самого дня вилетів до Польщі, повідомив журналіст Юрій Бутусов. На його думку, чиновник побоювався затримання в Україні у зв'язку з розслідуванням корупції.

Українські правоохоронні органи намагаються встановити місцеперебування колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, який покинув Україну, побоюючись затримання у справі про корупцію. Про це написав у Facebook головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

На його думку, кейс Продана, наявний у слідчих, "вражає".

"За даними джерел "Цензор.НЕТ", Продан побоюється затримання в Україні у зв'язку з розслідуванням корупції за час його перебування на посаді. За масштабом задокументованої корупції справа Продана – справжній прецедент в українській історії. Чиновник сам на себе зібрав колосальний компромат", – заявив Бутусов.

За інформацією джерела у прикордонній службі Молдови, Продан перетнув кордон України 5 листопада о 6.20 на автомобілі Mercedes (за кермом перебував громадянин Молдови Петро Галущак). За вісім годин екс-глава ДФС вилетів із Кишинева до Варшави, написав журналіст.

В інтерв'ю "Українським новинам" Продан заявив, що проходить лікування в Німеччині.

У Держприкордонслужбі зазначили, що екс-голова ДФС виїхав до Молдови на законних підставах.

Правоохоронці перевіряють, чи купував Продан курортний комплекс у Туреччині. Видання INSIDER писало, що нерухомість, імовірно, придбану чиновником, оцінюють у $562 341.

3 вересня Продан спростував інформацію про придбання ним у Туреччині курортного комплексу.

5 вересня він подав у відставку за власним бажанням.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що Продана викликали на допит 15 листопада.