"Чекаю вибачень журналістів": Савченко спростувала зв'язок зі спільником терориста Кривоша

У Кривоша і затриманого в Харкові чоловіка "були ділові контакти"
Фото: ЕРА

Колишня народна депутатка України Надія Савченко вимагає від журналістів спростувати інформацію про те, що харківський спільник терориста з Луцька Максима Кривоша був її другом.

Колишня народна депутатка України, ексвійськовослужбовиця Надія Савченко спростувала інформацію про зв'язки зі спільником луцького терориста Максима Кривоша. Про це вона написала у себе у Facebook.

Ексдепутатка вимагала від журналістів спростувати інформацію про те, що харківський спільник терориста з Луцька входив у коло її друзів.

"Я за якісну і відповідальну роботу журналістів в Україні. Тому без суду чекаю вибачень від усіх ЗМІ, які публікували та розганяли щодо мене невірну неперевірену інформацію та залякували суспільство псевдотероризмом", – написала Надія Савченко.

Видання "Страна" 22 липня з посиланням на джерела у прокуратурі Харкова повідомила, що прізвище спільника луцького терориста – Михайленко, і він входить у коло друзів Надії Савченко.

"Він волонтер, не воював особисто. Водночас входить у коло друзів Надії Савченко. Колись у минулому вони дуже щільно контактували", – написала "Страна".

Уранці 21 липня в центрі Луцька 44-річний Максим Кривош захопив автобус, у якому перебувало 13 осіб. Увечері терорист здався після того, як президент Зеленський виконав одну з його умов. Ніхто із заручників не постраждав.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який перебував у Луцьку, заявляв, що у Кривоша були спільники в інших містах України. За словами міністра, у Кривоша і затриманого в Харкові чоловіка "були ділові контакти".

Колишня військовослужбовиця Надія Савченко потрапила в полон на Донбасі 2014 року, її засудив Донецький міський суд Ростовської області "за причетність до вбивства журналістів ВДТРК" 17 червня 2014 року під Луганськом і дав їй 22 роки позбавлення волі. Правозахисні організації визнали її політув'язненою. 25 травня 2016 року Савченко повернулася в Україну.

2018 року СБУ заарештувала Савченко за підозрою в організації держперевороту і терактів. За рішенням суду 16 квітня 2019 року її звільнили з-під варти.