Червоненко: У мене прізвисько Білоголовий Орлан або Контужений. У мене немає ідеї сп...здити

Червоненко: Мені люди посміхаються, а не розвертаються і показують голе місце
Скріншот: skrypin.ua / YouTube

Екс-міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко заявив, що не хоче вбудовуватися в нову владу і бажає ходити "з пістолетом, але один".

Колишній міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко заявив в ефірі Skrypin.ua, що не хоче працювати за правилами нинішньої влади. 

"У мене прізвисько Білоголовий Орлан або Контужений! У мене немає ідеї "сп...здити"! Як це ще сказати. Тому що, вкравши і граючи за нинішніми правилами... Чому я в цю команду... Що, ти думаєш, я, зі своїми здібностями прожити за всіх президентів, не влаштувався б?! Не хочу! Я хочу ходити, як я хочу! Так, із пістолетом, але один. На жовтій машині. Але мені люди посміхаються, а не розвертаються і показують голе одне місце!" – заявив він.

Екс-міністр підкреслив, що у нього є етичний кодекс, який складається з п'ятьох правил.

"Перше правило – твої справи кричать голосніше за твої слова. Друге – немає майбутнього у того, хто не пам'ятає минулого. Третє – немає острова щастя в океані нещастя. Четверте – у труні кишень немає. І п'яте – кожна людина живе у злагоді й повазі до себе. Ти повіриш, що 57-річному жиду... мені, у принципі, на моє життя... Розмір човна-вертольота мене не хвилює. Не їб..., російською. Я живу за іншими поняттями. Я хочу, щоб припинили обй...бувати цей народ!" – заявив він.

Червоненко додав, що "найпаскудніше", на його думку, це коли люди надягають вишиванку і "когось називають ватою", заперечуючи, що через конфлікт із Росією Україна зазнала збитків, "із $25 млрд обороту залишилося $3 млрд, і все одно інвестиції головні звідти". 

Видео: skrypin.ua / YouTube

Червоненко у лютомувересні 2005 року був міністром транспорту і зв'язку України, потім до грудня 2007 року працював головою Запорізької обласної державної адміністрації.

У грудні 2016 року подавав документи для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади голови Одеської облдержадміністрації, проте набрав мало балів.