"Чомусь відразу кидають трубку". Геращенко заявила, що вітає абонентів із РФ словами "Слава Україні!"

Геращенко: Коли на мобільному висвічується +79, тепер обов'язково піднімаю трубку і вітаюся: "Слава Україні!"
Фото: rada.gov.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що 6 вересня український парламент планує внести зміни до статуту Збройних сил України, зробивши офіційним військовим вітанням фразу "Слава Україні!".

Перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко заявила, що ввела для себе нову форму вітання під час спілкування з абонентами з РФ. Про це вона повідомила 4 вересня у Facebook.

"Коли на мобільному висвічується +79, тепер обов'язково піднімаю трубку і ввічливо вітаюся: "Слава Україні!" Чомусь відразу кидають трубку. Навіть без якогось мєждомєтія у відповідь. Перевірено десятки разів. Таки як чорт від ладану", – написала вона.

Перший віце-спікер зазначила, що вже цього тижня, найімовірніше, 6 вересня, Верховна Рада внесе зміни до статуту Збройних сил України, і слова "Слава Україні!" стануть офіційним військовим вітанням.

24 серпня на параді з нагоди Дня Незалежності в Києві вперше було використано військове вітання "Слава Україні!". Так військовослужбовців вітав міністр оборони Степан Полторак. Військові відповідали: "Героям слава!".

Раніше військове вітання в українській армії звучало "Здрастуйте, товариші!", а відповідь – "Бажаємо здоров'я!".

3 вересня президент України Петро Порошенко повідомив, що спільно з Кабміном ініціює внесення змін до законодавства, які зроблять частиною військових статутів вітання "Слава Україні!" і відповідь "Героям слава!".