Данилюк заявив, що створював групу, яка мала готувати інформацію для Зеленського щодо РФ, але цю роботу не завершено

Данилюк: Кон'юнктура змінилася, і цього не може не розуміти й не використовувати Росія
Фото: Олександр Данилюк / Facebook

Колишній секретар ради Національної безпеки і оборони Олександр Данилюк погодився із твердженням, що президенту України Володимирові Зеленському зараз не надають консолідованої інформації щодо процесів у Росії, підготовленої спеціальною групою.

Екссекретар ради Національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив в інтерв'ю LB.ua, опублікованому 8 жовтня, що створював групу, яка мала готувати інформацію для президента України Володимира Зеленського щодо Росії.

"Для президента [Володимира] Путіна складається сприятливіше зовнішньополітичне середовище, особливо в контексті відносин України з нашими країнами-партнерами... Ситуація дуже непроста. І перш ніж починати якісь ініціативи зараз, ми маємо розуміти, що кон'юнктура змінилася. І цього не може не розуміти й не використовувати Росія", – заявив Данилюк.

Журналістка Соня Кошкіна запитала, чи правда, що в оточенні Зеленського є люди, які вивчають і глибоко розуміють внутрішню ситуацію в Росії.

"Я створював таку групу. Ми навіть почали працювати над драфтами документів, які формують позицію для президента. Я планую закінчити цю роботу для президента", – сказав колишній секретар РНБО.

"Тобто станом на зараз у президента Зеленського немає інформації щодо поточної інформації в Росії, яку б йому готувала спеціальна група людей. Правильно я розумію?" – уточнила журналістка. "Так", – відповів Данилюк.

8 травня 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив Данилюка секретарем РНБО. 27 вересня в Офісі президента повідомили, що він подав у відставку. Данилюк підтвердив цю інформацію. Джерела видання НВ стверджували, що Данилюк нібито вирішив звільнитися через розбіжності з оточенням Зеленського, зокрема із главою Офісу президента Андрієм Богданом і бізнесменом Ігорем Коломойським. У коментарі виданню "ГОРДОН" Данилюк заявив, що вирішив піти з посади, бо не хоче брати участь у "підкилимних іграх деяких персонажів".