Деканоїдзе: Я повторно набула грузинського громадянства, щоб повернутися в грузинську політику. Це справа честі!

Деканоїдзе вважає, що важливо не допустити відкочування Грузії
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Екс-голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе має намір брати активну участь у грузинській політиці, щоб не допустити повернення Грузії в зону впливу Росії. Про це вона заявила в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Екс-голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе в ефірі авторської програми Дмитра Гордона "ГОРДОН" на телеканалі "112 Україна" заявила, що бере активну участь у грузинській політиці після того, як знову набула громадянства країни.

"Через кілька місяців після того, як я покинула посаду (голови Нацполіції України. ‒ "ГОРДОН"), я подала заяву президенту Грузії і повторно набула грузинського громадянства. Оскільки я народилася в Грузії, то закон це дозволяє. Тож наразі у мене є дуже велике бажання брати активну участь у грузинській політиці. Розумієте, я думаю, що зараз це має велике значення для того, щоб не допустити не тільки відкочування, але й повернення (Грузії. – "ГОРДОН") на російську орбіту. Для мене це дуже важливо. Це справа честі", – підкреслила політик.

Деканоїдзе: Згідно зі статистикою, в Україні за корупцію сидить приблизно 10 осіб. Читайте повний текст інтерв'ю

Рішення про надання Деканоїдзе громадянства Грузії було підписано президентом країни Георгієм Маргвелашвілі 12 квітня 2017 року.

У листопаді 2015 року грузинський політик, екс-міністр освіти Грузії, керівник поліцейської академії Хатія Деканоїдзе очолила Національну поліцію України. До цього вона була радником міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. У 2015 році вона набула українського громадянства.

14 листопада 2016 року Деканоїдзе вирішила піти з посади керівника Національної поліції.