Депутати просять СБУ відкрити справу проти нардепа від ОПЗЖ Волошина

21 липня Волошина за його слова про відсутність суверенітету України облили зеленкою під Верховною Радою
Фото: Sophia Sereda / Facebook

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила, що слова нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Олега Волошина про відсутність суверенітету України є державною зрадою.

Група народних депутатів із фракцій "Європейська солідарність", "Голос" і "Слуга народу" звернулася до голови Служби безпеки України Івана Баканова з вимогою розпочати кримінальне провадження стосовно депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Олега Волошина, який заявив, що в України "немає суверенітету". Документ із підписами депутатів 21 липня опублікувала співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у Facebook.

"Як і обіцяли, звернулися до керівництва СБУ з вимогою порушити справу за злочин у ВР, коли депутат заперечував суверенітет України, – а це державна зрада", – зазначила Геращенко.

17 липня Волошин із трибуни парламенту заявив, що Україна наразі під зовнішнім управлінням, а минула влада "профукала Крим".

"Хто захоче повертатися до країни, де всі жебракують? Хто захоче повертатися до країни, яка не має суверенітету? Я вчора спеціально не прийшов на урочисте зібрання [Верховної Ради з нагоди 30-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України], оскільки нема чого відзначати, суверенітет повністю відданий під зовнішнє управління", – сказав Волошин.

Далі він звернувся до депутатів від "Європейської солідарності" і заявив, що це зрадники, які мають сидіти в тюрмі на чолі з їхнім лідером, п'ятим президентом Петром Порошенком.

21 липня Волошина облили зеленкою під Верховною Радою.