Держбюро розслідувань викликає Порошенка на допит 3 вересня

ДБР викликає Порошенка на допит утретє
Фото: Петро Порошенко / Facebook

У Державному бюро розслідувань України не уточнили, у межах якого провадження викликають на допит 3 вересня п'ятого президента Петра Порошенка.

Державне бюро розслідувань викликає п'ятого президента України Петра Порошенка на допит на 3 вересня, повідомили 22 серпня "Українським новинам" у пресслужбі ДБР.

"Допит запланований на 3 вересня", – заявили у відомстві.

Точного часу допиту й подробиць не уточнюють.

Колишній заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов повідомив, що подав у ДБР заяву про злочин, згідно з якою Порошенко причетний до державної зради, спроби захоплення державної влади та перевищення влади і службових повноважень. 21 травня слідчі бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження щодо п'ятого президента України. Також Портнов подав у ДБР заяву "про відмивання Порошенком украдених у армії коштів через офшорні угоди". Ще дві заяви стосуються заволодіння телеканалом "Прямий" і спроби узурпації судової влади.

За словами керівника Державного бюро розслідувань Романа Труби, Порошенко фігурує у 12 кримінальних провадженнях. Генеральний прокурор України Юрій Луценко сказав, що експрезидент є свідком у "всіх справах", підозр йому не вручали.

24 липня п'ятий президент приходив у Державне бюро розслідувань. Його викликали як свідка у справі про ймовірне ухилення від сплати податків під час продажу заводу "Кузня на Рибальському". 12 серпня Порошенко також прийшов на допит як свідок у справі про ймовірне ухилення від сплати податків під час купівлі-продажу "Прямого".