Додон: Позиція керівництва Молдови щодо територіальної цілісності України не змінювалася протягом усіх 27 років незалежності

Додон про Зеленського: Думаю, що Володимир Олександрович – мудра людина, інакше б його не обрали
Фото: EPA

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що відносини Києва і Кишинева дружні.

Президент Молдови Ігор Додон в ефірі каналу NTV Moldova 15 травня заявив, що позиція Кишинева щодо територіальної цілісності України ніколи не змінювалася.

"Я йому побажав успіху і домовилися, що вийдемо на зв'язок і подивимося, як зустрінемося у них чи в нас. Думаю, ми знайдемо спільну мову", – сказав Додон.

Ведуча нагадала, що він не зустрічався з чинним президентом України Петром Порошенком через висловлювання про анексований Крим.

"Думаю, що Володимир Олександрович – мудра людина, інакше б його не обрали. Він сам розцінить усе, що стосується цих питань... Що стосується України, я якось говорив, що позиція керівництва Республіки Молдова щодо територіальної цілісності України не змінювалася протягом усіх 27 років незалежності Республіки Молдова. Вона не змінилася. У нас добрі, дружні стосунки. І тут поставимо крапку в цьому питанні і будемо рухатися далі", – сказав президент Молдови.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з остаточними підсумками, новим президентом України став Володимир Зеленський, який здобув 73,22% голосів. Чинний президент України Петро Порошенко одержав 24,45% голосів виборців.

Соціаліст Додон заступив на посаду президента у грудні 2016 року. За час свого правління він жодного разу не відвідав Київ і не зустрічався з українським президентом Порошенком.

Під час своєї передвиборчої кампанії політик заявляв, що Крим належить Росії, і неодноразово критикував асоціацію Молдови з Євросоюзом.

Улітку 2018 року він говорив, що не відвідує Київ і Бухарест, оскільки у цьому "немає потреби".