Донець: Люди, зупиніться! Це вже не критика хору Верьовки – це цькування!

Тетяна Донець: Колектив довірився: запросили співати одне, попросили заспівати інше
Фото: tetiana_donets / Instagram

Народна депутатка VIII скликання від "Народного фронту" Тетяна Донець заявила, що від ситуації з участю хору імені Верьовки у концерті "Кварталу 95" має бути соромно не керівнику хору, а державі.

Керівництво хору імені Верьовки не змогло відмовити студії "Квартал 95" у проханні заспівати про пожежу в будинку ексголови НБУ Валерії Гонтаревої, тому що сьогодні такими є політичні обставини, заявила у своєму Instagram народна депутатка VIII скликання від "Народного фронту" Тетяна Донець.

"Люди, зупиніться! Це вже не критика хору Верьовки – це цькування! Соромно має бути не керівнику хору, а державі, у якій державний колектив такого рівня змушений виживати й заробляти – і на зарплати, і на гастролі, і на костюми. За неадекватно мізерну плату порівняно з рівнем їхньої майстерності і таланту. Колектив довірився: запросили співати одне, попросили заспівати інше. Нова політична реальність. Хор імені Верьовки не зміг відмовити студії "Квартал 95". Студія "Квартал 95" дозволила собі про таке попросити!" – написала політикиня.

Концерт "Кварталу 95" із музичним номером про підпал будинку ексголови НБУ Валерії Гонтаревої, який виконали хор імені Верьовки та шоумен Євген Кошовий, вийшов на каналі "1+1" 19 жовтня. "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала" – заспівали, зокрема, вони. На відео також звучать слова про те, що "хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича" і "хата згоріла від стида". У коментарях під відео багато користувачів розкритикували номер. Гонтарева назвала подію "соромом".

Міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський заявив, що йому соромно за хор імені Верьовки. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов висловив думку, що номер "Кварталу" прямо і негативно впливатиме на інвестиційний клімат в Україні.

Керівник хору Зеновій Корінець сказав, що спочатку не погоджувався на пропозицію студії "Квартал 95" виступити з номером про Гонтареву, однак його переконали, "що це нормально".

У студії "Квартал 95" заявили, що діяльність колективу – це гостра політична сатира, якою вони займалися і займатимуться надалі.