ДТП на Закарпатті: прокуратура оголосила про підозру голові Перечинської РДА Олефіру

Олефіра затримали у порядку ст. 208 КПК України
Фото: Viktor Olefir / Facebook

Обласна прокуратура клопотатиме про арешт голови Перечинської районної державної адміністрації Закарпатської області Віктора Олефіра. 13 липня в стані алкогольного сп'яніння він скоїв ДТП у Перечині, внаслідок якої загинула жінка.

Прокуратура оголосила про підозру голові Перечинської районної державної адміністрації Закарпатської області Віктору Олефіру у порушенні безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої. Про це повідомляє 14 липня прес-служба обласної прокуратури.

"Прокурор Закарпатської області щойно оголосив про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого), голові Перечинської РДА, який уночі 13 липня скоїв наїзд на двох місцевих жінок", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадують, що одна жінка від завданих травм загинула в лікарні, інша перебуває у важкому стані.

"Голову райдержадміністрації затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – зазначили у прес-службі.

13 липня о 22.30 Олефір, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння за кермом позашляховика Jeep Cherokee, скоїв наїзд на двох жительок Перечина Закарпатської області. Олефіра затримали, його усунено від виконання обов'язків голови РДА.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що за годину до ДТП у Перечині 13 липня поліція затримувала Олефіра за іншу аварію, але правоохоронці його відпустили.