П'яний голова Перечинської РДА Олефір на смерть збив жінку на Закарпатті, Москаль наполягає на його арешті

ДТП сталася 13 липня приблизно о 22.30
Фото: mukachevo.net

Правоохоронці затримали голову Перечинської райдержадміністрації Віктора Олефіра, який 13 липня скоїв ДТП у Перечині. Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль оголосив день жалоби 15 липня у Перечинському районі через смерть жінки внаслідок аварії.

Голова Перечинської районної державної адміністрації Віктор Олефір 13 липня у Перечині скоїв ДТП, унаслідок якої загинула жінка. Як повідомляють на сайті голови Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, Олефір перебував за кермом у нетверезому стані.

"У п'ятницю близько 22.30 голова Перечинської райдержадміністрації Віктор Олефір, будучи за кермом позашляховика Jeep Cherokee, на вулиці Ужгородській у Перечині скоїв наїзд на двох місцевих мешканок, котрі у важкому стані доставлені в районну лікарню. Одна з жінок у результаті отриманих травм померла в реанімації. Попередня експертиза показала, що голова РДА був п'яний", – ідеться в повідомленні.

Як прокоментував Москаль, "обласна державна адміністрація займає принципову позицію – перед законом усі рівні, а за його порушення треба відповідати".

"Голова РДА за моєю вказівкою уже написав заяву на звільнення й відсторонений від посади, у Київ направлені матеріали на його звільнення. Олефір затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, за моєю ініціативою прокуратура й поліція наполягатимуть у суді на його арешті... Я особисто прошу вибачення у потерпілих та їхніх родичів за поведінку голови РДА і висловлюю їм щирі співчуття. Обіцяю, що Олефір відповість за злочин за всією строгістю закону", – заявив Москаль.

Губернатор оголосив день жалоби 15 липня у Перечинському районі.

Він також доручив перевести іншу потерпілу жінку в Закарпатську обласну клінічну лікарню імені Новака і залучити до її лікування найкращих фахівців.

Слідче управління закарпатської поліції розслідує кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель жінки в місті Перечин, повідомила прес-служба поліції.

"Потерпілих – двох жительок міста Перечин у віці 71 і 56 років – "швидка" доставила в реанімацію районної лікарні. На жаль, молодша жінка померла від отриманих травм. За життя другої борються лікарі. Згідно з висновком Закарпатського обласного наркологічного диспансеру, водій позашляховика перебував у стані алкогольного сп'яніння. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого)... Водія затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Автомобіль поміщено на спецмайданчик поліції", – ідеться в повідомленні.

Видання Mukachevo.net опублікувало у Facebook відео з місця інциденту.

Також Mukachevo.net показало кадри з нетверезим головою району відразу після ДТП.

За даними Mukachevo.net, Олефір перебував за кермом позашляховика зі словацькою реєстрацією.