Двоє клієнтів Джуліані вимагають від Коломойського 200 млн грн моральної шкоди

Коломойський сказав, що не коментуватиме ситуації, щоб це "не розцінили як спробу вплинути на суд"
Фото: ЕРА

Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, просять суд визнати недостовірною інформацією заяву українського бізнесмена Ігоря Коломойського, нібито вони є "аферистами", повідомила адвокатка Аліна Самарець.

Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані, подали в Україні позов до суду на олігарха Ігоря Коломойського з вимогою компенсації 200 млн грн моральної шкоди за інтерв'ю програмі "Схеми" (спільний проєкт "Радіо Свобода" і телеканала "UA:Перший"), у якому він назвав їх "аферистами", повідомляло 2 липня "Радіо Свобода".

"Слова Коломойського в інтерв'ю про те, що Фруман і Парнас є "аферистами" та "перебувають під розслідуванням США", а також "збирають із людей гроші під приводом знайомства з Джуліані, який є адвокатом президента США Трампа", зашкодили честі, гідності та діловій репутації двох громадян Америки, які є "поважними бізнесменами у своїй країні", – ідеться в позовній заяві до Голосіївського районного суду, яку надала адвокатка Аліна Самарець.

Крім цього, окремі фрази олігарха розцінили як загрози життю і здоров'ю, у зв'язку із чим Фруман і Парнас написали відповідні заяви у правоохоронні органи України та за рекомендацією захисту "вимушені були полишити свої справи в Україні та виїхати у США".

Фруман і Парнас просять суд визнати недостовірною інформацією заяву Коломойського щодо "аферистів" і "збору грошей" та стягнути з бізнесмена як компенсацію за моральні збитки 200 млн грн.

"Мої клієнти пріоритетом ставлять саме спростування інформації та захист свого імені, а щодо моральної шкоди, то вони ухвалили спільне рішення всю суму моральної шкоди передати народу України", – розповіла Самарець.

Сам Коломойський сказав, що не коментуватиме ситуації, щоб це "не розцінили як спробу вплинути на суд".

18 травня Джуліані заявляв, що Коломойський обмовив Парнаса і Фрумана. Він підтвердив, що радив їм висунути обвинувачення, і цікавився в української влади, чи буде Коломойського заарештовано.

Парнас і Фруман – американські бізнесмени, причетні до благодійної організації American Friends of Anatevka. Анатевка – побудоване на кошти єврейської громади селище в Київській області для переселенців єврейського походження зі сходу України.

Коломойський прилетів в Україну 16 травня. Бізнесмен не був у країні майже два роки.