Екс-командира "Торнадо" Онищенка перевезли в колонію суворого режиму в Харківській області

Онищенко не заперечує проти надання інформації про себе
Фото: Юрій Тимошенко / Facebook

Після бунту в Лук'янівському СІЗО колишнього командира роти міліції спеціального призначення "Торнадо" Руслана Онищенка вивезли в Білоцерківську виправну колонію, а потім перевели в Темнівську виправну колонію №100 Харківської області.

Колишнього командира роти міліції спеціального призначення "Торнадо" Руслана Онищенка перевезли для відбування строку ув'язнення в колонії суворого режиму в Харківській області. Про це Kharkiv Today повідомили в Північно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання покарань.

"Засуджений Онищенко не заперечує проти надання інформації про себе, тому повідомляємо, що він перебуває в дільниці слідчого ізолятора на території Темнівської виправної колонії №100", – розповіли у відомстві.

7 серпня колишні бійці роти "Торнадо" влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО. Група підтримки блокувала автозаки, якими намагалися вивезти трьох екс-торнадівців, зокрема Онищенка. Але згодом трьох ув'язнених усе ж перевезли в інші пенітенціарні установи в Київській області, зокрема, Онищенка в Білоцерківську виправну колонію.

За даними Міністерства юстиції України, під час безладів постраждав один правоохоронець. Із допомогою поліції трьох екс-бійців спецроти вдалося вивезти.

14 серпня адвокат Онищенка Володимир Якімов заявив, що його підзахисного побили під час вивезення із Лук'янівського СІЗО. "Він сильно побитий, у нього криваві сліди від наручників", – сказав захисник.

Торнадівців затримали у 2015–2016 роках. Їх обвинуватили в незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, тортурах, убивствах і низці інших тяжких злочинів. У 2017 році за вчинення злочинів у зоні АТО вісьмом бійцям, зокрема командиру Русланові Онищенку та його заступнику Миколі Цукуру, присудили від восьми до 11 років тримання під вартою, ще чотирьом дали умовний термін. Захист оскаржив вирок.