Ексмер Ірпеня Карплюк дискредитує прокуратуру, щоб уникнути покарання за корупцію – глава місцевої прокуратури

Карплюк балотувався на останніх парламентських виборах, але в Раду не пройшов
Фото: Володимир Карплюк / Facebook

Києво-Святошинська місцева прокуратура відкрила кілька проваджень проти колишнього міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, тому він став поширювати неправдиву інформацію про прокуратуру, заявив керівник місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь.

Ексмер Ірпеня Володимир Карплюк за допомогою "чорного піару" намагається дискредитувати Києво-Святошинську місцеву прокуратуру, щоб перешкодити розслідуванню корупції та тіньових схем у місті, заявив 12 листопада на своїй сторінці у Facebook глава місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь.

"Останнім часом представники старої влади Ірпеня розпочали проти мене неправомірні інформаційні атаки. Ексмер Ірпеня Володимир Карплюк всіма можливими способами намагається дискредитувати мене та Києво-Святошинську місцеву прокуратуру, розпускаючи брудні плітки та неправдиву інформацію у підконтрольних йому ЗМІ", – написав прокурор.

За його словами, причиною стала діяльність прокуратури, спрямована на протидію свавіллю місцевої влади, і відкриття кількох проваджень проти самого Карплюка.

"Виконуючи свої професійні обов'язки та загальнодержавний курс на боротьбу з корупцією та тіньовими схемами, Києво-Святошинська місцева прокуратура ініціювала кілька гучних справ проти ексмера Ірпеня та його команди. Залишившись без протекції "зверху", Карплюк та його команда "Нові обличчя" не можуть тиснути на прокуратуру, тому використовують методи "чорного" піару", – вважає Дмитрунь.

Він закликав суспільство і ЗМІ не піддаватися на маніпуляції та "чорний піар" Карплюка й перевіряти всю інформацію про діяльність місцевої прокуратури.

"Будь-які інформаційні напади з боку скандального ексмера є абсурдними та не мають жодних доказів і підстав. У своїй діяльності я керуюся виключно законами України та не піддаюся жодним погрозам і маніпуляціям. Я звертаюся до незалежних журналістів із проханням уважно відслідковувати та перевіряти інформацію, яка надходить. Жодні інформаційні атаки не стануть перешкодою для досягнення справедливості", – підкреслив прокурор.

Карплюка обрали мером Ірпеня на позачергових виборах у жовтні 2014 року. На виборах 2015 року його переобрали міським головою. У липні 2018 року він пішов у відставку.

19 липня 2019 року тодішня прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган заявила, що ГПУ підготувала повідомлення про підозру Карплюку за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Карплюк балотувався на останніх парламентських виборах, але в Раду не пройшов.