Експосол Грузії Катамадзе став віцепрезидентом Європейської асоціації платників податків

Катамадзе (праворуч): Ми на себе взяли відповідальність допомагати європейському бізнесу і потенційним інвесторам із Європи
Фото надали організатори Level Up Ukraine 2020

Генеральний секретар Європейської асоціації платників податків Майкл Єгер сказав, що на посаді віцепрезидента ЄАПП президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе буде займатися впровадженням ідей вільної ринкової економіки, зниження податків і зменшення бюрократії.

Надзвичайного і Повноважного Посла Грузії в Україні у 2000–2007, 2009–2013 роках, президента Асоціації платників податків України Григола Катамадзе обрали віцепрезидентом Європейської асоціації платників податків. Про це 21 лютого у Києві оголосив генеральний секретар ЄАПП Майкл Єгер під час проведення Міжнародного бізнес-форуму Level Up Ukraine 2020, повідомили виданню "ГОРДОН" організатори форуму.

Іншими віцепрезидентами є президенти національних асоціацій Швеції, Німеччини, Франції та Фінляндії.

"В Україні дуже потужна Асоціація платників податків, і хто як не Григол Катамадзе мав стати п'ятим віцепрезидентом Європейської асоціації? Він і далі робитиме те, що і в Україні, але вже на європейському рівні. Ми маємо подумати про те, як впроваджувати наші ідеї вільної ринкової економіки, зниження податків і зменшення бюрократії. Те, що працює в Європі, працює і в Україні та інших державах", – зазначив Єгер.

У межах проведення форуму Європейський економічний сенат і Всеукраїнська громадська організація "Асоціація платників податків України" підписали Угоду про партнерство і співпрацю. Свої підписи на документі поставили ексвіцепрезидент Європейського парламенту, почесний член Європейського парламенту, президент ЄЕС Інго Фрідріх, СЕО Європейського економічного сенату Майкл Єгер і Катамадзе.

Документ передбачає партнерство і взаємодопомогу у захисті прав та інтересів платників податків у економічній, правовій, соціальній та інших сферах, а також сприяння залученню внутрішніх та іноземних інвестицій в економіку України та підтримку країни на шляху до реформ. Супроводжувати діяльність і захист прав та інтересів платників податків на національному й міжнародному рівнях буде спільна міжнародна експертно-консультаційна рада.

За словами Катамадзе, документ діятиме п'ять років.

"Це була ініціатива Європейського економічного сенату, щоб допомагати українським компаніям вести бізнес у Європі. В угоді зазначено, що ЄЕС буде використовувати свої можливості й авторитет для підвищення престижу України, а також статусу українського підприємництва як чесного бізнес-партнера в Європі та європейських інституціях. Зі свого боку ми на себе взяли відповідальність допомагати європейському бізнесу й потенційним інвесторам із Європи", – зазначив Катамадзе.

Міжнародний бізнес-форум Level Up Ukraine проводять у Києві вже вчетверте, збираючи щорічно приблизно 800 представників бізнесу з різних країн світу. Головна ідея цьогорічного форуму – принципи створення більшого. Форум є платформою для розвитку екосистеми, де влада, бізнес і суспільство розробляють умови, які ведуть до реальних дій в Україні.