Експертиза чорних скриньок збитого літака МАУ у Франції може тривати п'ять днів – Єнін

Місце катастрофи літака Boeing 737-800 рейсу PS752 МАУ біля аеропорту Імама Хомейні в Тегерані

Фото: ЕРА

Заступник глави МЗС України Євгеній Єнін пояснив, що аналіз бортових самописців літака, лайнера "Міжнародних авіаліній України", який розбився в Ірані, можуть провести швидше, ніж за п'ять днів, але відрядження українським експертам підписують саме на такий період.

Експертиза бортових самописців збитого під Тегераном 8 січня літака "Міжнародних авіаліній України" може тривати до п'яти днів. Про це розповів під час спілкування із журналістами 6 липня заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін, пише "Укрінформ".

"Експертиза чорних скриньок має початися 20 липня. Ми за собою зарезервували п'ять днів", – повідомив Єнін.

Дипломат зазначив, що експертиза у Франції дасть змогу завершити технічне розслідування авіакатастрофи українського Boeing.

"Безумовно, може виникнути певна пауза. Більше того, ми аналізували... На жаль, немає механізмів, передбачених Конвенцією (Конвенция Міжнародної організації цивільної авіації ICAO; у неї входить 191 країна зі 193, визнаних ООН. "ГОРДОН"), якими ми могли б спонукати Іран завершити технічне розслідування. Ми просто кажемо: якщо ви не завершите протягом одного року, ви зобов'язані надати проміжний звіт", – підсумував дипломат і додав, що "технічне розслідування завершиться підписанням протоколу".

Єнін припустив, що аналіз бортових самописців може закінчитися і швидше, але відрядження українським експертам, які братимуть участь у дослідженні, виписують саме на п'ять днів.

Іранська сторона раніше пообіцяла передати Франції бортові самописці збитого під Тегераном українського літака "Міжнародних авіаліній України" до 20 липня. Влада Франції прийме двох українських експертів, які братимуть участь у процесі як члени групи з технічного розслідування.

Пасажирський літак Boeing 737-800 рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України", який прямував із Тегерана до Києва, розбився 8 січня поблизу столиці Ірану. На борту перебувало 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Ніхто не вижив. Серед загиблих – 11 громадян України. Більшість пасажирів були громадянами Ірану і Канади.

Влада Ірану, яка спочатку стверджувала, що літак розбився через технічні несправності, 11 січня під тиском лідерів західних країн визнала, що рейс PS752 було збито іранською ракетою помилково.

У лютому Україна, Канада, Афганістан, Великобританія і Швеція висунули вимогу до Ірану передати чорні скриньки збитого Boeing. В Ірані пояснили затримку в подальшій роботі із самописцями спалахом коронавірусу.

6 червня в Тегерані оголосили про завершення розслідування обставин авіакатастрофи. За словами заступника глави МЗС Ірану Мохсена Бахарванда, залишилося тільки розшифрувати дані бортових самописців.

20 червня президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю канадському виданню Globe and Mail припустив, що проти Ірану буде подано позови в міжнародні суди, якщо ця країна не дотримуватиметься взятих на себе зобов'язань у зв'язку з катастрофою літака авіакомпанії МАУ. За словами Зеленського, Україна чекає офіційних вибачень за інцидент.