Філатов: За "поганого Петра" я відкрив п'ять нових тролейбусних маршрутів, а "за доброго Вови" – жодного

Філатов: Ми маємо відокремлювати ірраціонально-особисті моменти від роботи
Фото: Borys Filatov / Facebook

Команда колишнього президента України Петра Порошенка вела конструктивний діалог із представниками місцевого управління, на відміну від адміністрації президента Володимира Зеленського, заявив мер Дніпра Борис Філатов.

Мер Дніпра Борис Філатов в інтерв'ю "Радіо Свобода", оприлюдненому 17 травня, висловив думку, що адміністрація колишнього президента України Петра Порошенка краще співпрацювала із представниками місцевого самоврядування.

Як приклад Філатов нагадав, що три роки тому ситуація із громадським транспортом у місті була жалюгідною, а в деяких маршрутках стояли табуретки.

"Тож я завжди повторюю, що за "поганого Петра" я відкрив п'ять нових тролейбусних маршрутів... П'ять! Це був колосальний обсяг. А "за доброго Вови" – жодного. Тому що в нас є проблеми з фінансуванням. Нас постійно намагається "підстригти" центральна влада. Хоча за Петра Олексійовича щоразу також, ухвалюючи міський бюджет, ми їздили і до нього, і в Кабмін, і у Верховну Раду, сварилися", – зазначив мер Дніпра.

Він підкреслив, що "не має великого пієтету" до Порошенка, окрім того, той нібито завдав йому і його близьким "чимало лиха".

"Але ми маємо відділяти ірраціонально-особисті моменти від роботи. Тобто робота в нас була. Гарна, погана, але був діалог", – додав Філатов.

Філатова обрали мером Дніпра 2015 року. Чергові місцеві вибори в Україні заплановано на жовтень цього року.

Останнім часом Філатов критикує керівництво України. Наприкінці березня він заявив, що нова українська влада "менше ніж за рік про...бала все", і припустив, що у країні можуть скасувати місцеві вибори.