Фонд Ріната Ахметова забезпечить евакуйованих із Китаю предметами першої необхідності

Інформація про те, що насамперед необхідно, Фонду також надходить безпосередньо з місця події, із санаторію "Нові Санжари"
Фото: fund.fdu.org.ua

Фонд Ріната Ахметова готовий забезпечити людей, які протягом двох тижнів будуть в обсервації в Нових Санжарах, тестами для виявлення коронавірусу, а лікарів і персонал – одноразовими захисними медичними костюмами.

Фонд Ріната Ахметова допоможе евакуйованим із Китаю, це особисте рішення засновника Ріната Ахметова, повідомляє пресслужба Фонду. Визначення потреб у частині медичного забезпечення Фонд координує з Центром громадського здоров'я МОЗ України.

Фонд Ріната Ахметова готовий забезпечити людей, які протягом двох тижнів будуть в обсервації в Нових Санжарах, тестами для виявлення коронавірусу, а лікарів і персонал – одноразовими захисними медичними костюмами. Інформація про те, що насамперед необхідно, Фонду також надходить безпосередньо з місця події, із санаторію "Нові Санжари".

Серед ізольованих є кореспондент телеканала "Україна" Олександр Махов – єдиний журналіст, який супроводжував у польоті евакуйованих із Китаю і зараз живе з ними в зоні карантину.

"Найближчим часом у Нові Санжари ми надішлемо пледи, засоби особистої гігієни, одяг", – сказала директорка програм Фонду Ірина Блажан.

Фонд організовує лінію психологічної допомоги, куди зможуть звертатися українці із зони обсервації та їхні родичі за номером 0 800 509 001.

Фонд Ріната Ахметова завжди надає допомогу тим, хто її особливо потребує, і надає саме те, що передусім необхідно людям. У наданні допомоги евакуйованим із Китаю співгромадянам Фонд об'єднав зусилля з футбольним клубом "Шахтар".