Генасамблея ООН внесла до порядку денного пункт про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України

Генасамблея ООН розпочала роботу 18 вересня
Фото: ЕРА (архів)

Проти внесення до порядку денного Генасамблеї ООН питання про ситуацію на окупованих територіях України проголосували Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Судан, Сирія і Венесуела.

Генеральна Асамблея ООН внесла до свого порядку денного питання про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України. Про це 22 вересня повідомило у Twitter постійне представництво України при ООН.

"Рішення було прийнято впевненою більшістю: за – 68, проти – 13", – ідеться у твіті.

"Прихильників російських наративів стає все менше", – зазначив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Проти внесення питання проголосувало, за даними українських дипломатів, 13 країн: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Судан, Сирія і Венесуела.

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим, у квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

73-тя Генасамблея ООН розпочала роботу у Нью-Йорку 18 вересня.