Генпрокуратура опублікувала фрагмент відео з передаванням грошей у справі Гужви

За версією ГПУ, ролик показує передавання грошей у справі Гужви
Фото: Свободная. Образовательная платформа / Facebook

П'ятисекундний ролик, опублікований прес-секретарем генерального прокурора Ларисою Сарган, є частиною матеріалів слідства.

Генеральна прокуратура України показала ще одне відео у справі головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви. Ролик опублікувала у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Відео – фрагмент передачі певної суми коштів від посередника нардепа посереднику керівника "Страны" (справа про вимагання хабара І. Гужвою). Далі буде. Триває процес легалізації матеріалів слідства", – написала вона.

На відео тривалістю п'ять секунд зафіксовано столик літнього кафе, за якими сидить одна людина і сідає інша, яка й веде зйомку.

"...наше в силі?" – запитала одна з них.

"Ну так. Що в нас там вийшло?" – відповіла інша.

Водночас та, що прийшла, кладе на стіл якийсь предмет.

Обличчя того, що сидить, на відео не видно, якість опублікованого ролика низька.

Сьогодні Сарган оприлюднила відео, на якому дві людини, одна з яких схожа на Гужву, обговорюють вартість відмови від публікації якихось матеріалів, а також можливість публікації вже підготовленого матеріалу, щоб "вони менше і швидше думали".

22 червня головного редактора інтернет-видання "Страна" Ігоря Гужву затримали за підозрою у вимаганні $10 тис. за неопублікування компромітаційних матеріалів про Лінька. За словами самого Гужви, представники нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька пропонували редакції $20 тис. за те, щоб вона не публікувала критичного матеріалу. За версією головного редактора, коли посередники дістали відмову – сфальсифікували обвинувачення у вимаганні.

Лінько у відповідь заявив, що має аудіо- та відеозаписи, які підтверджують вимагання з боку інтернет-видання "Страна".

Гужву після затримання доставили в Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві. Його адвокатом стала екс-міністр юстиції України Олена Лукаш, а нардеп від Опозиційного блоку Олександр Вілкул заявив, що готовий узяти Гужву на поруки.

Головний редактор "Страны" перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.