Голова однієї з виборчих комісій у Києві прийшов на дільницю п'яним – поліція

21 липня українці голосують на виборах до Верховної Ради
Фото: ЕРА

Поліцейські в Києві склали протокол про адміністративне правопорушення стосовно голови дільничної виборчої комісії, який перебував на робочому місці у стані алкогольного сп'яніння.

Голова однієї з виборчих комісій у Києві прийшов на дільницю в нетверезому стані, повідомила 21 липня пресслужба столичної поліції.

"До чергової частини Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення про те, що голова дільничної виборчої комісії перебуває напідпитку. Працівники патрульної поліції для перевірки інформації провели тест на драгері, який показав результат 2,33 проміле алкоголю", – ідеться в повідомленні.

Щодо чоловіка склали протокол за ч. 1 ст. 179 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

21 липня українці голосують на позачергових виборах до Верховної РадиУсі виборчі дільниці  працюють у штатному режимі.

Вибори відбуваються за чинним виборчим законодавством, яке передбачає змішану систему (половину депутатів обирають за пропорційною системою, другу половину – за мажоритарною), закриті партійні списки і п'ятивідсотковий прохідний бар'єр.

Українці оберуть 225 депутатів за списками і 199 у мажоритарних округах (26 округів розташовано на окупованій Росією території, там виборів не проводять).

ЦВК зареєструвала списки 22 партій (усього 2746 кандидатів) і 3085 кандидатів у мажоритарних округах.