Голова профільного комітету Ради вважає, що нового голову ДБР можуть обрати до початку травня

У грудні 2019 року т.в.о. голови ДБР призначили Венедіктову
Фото: Державне бюро розслідувань / Facebook

На думку голови парламентського комітету із правоохоронної діяльності, нардепа від "Слуги народу" Дениса Монастирського, ніхто не зацікавлений у затягуванні конкурсу на посаду голови Держбюро розслідувань України.

Нового директора Державного бюро розслідувань України можуть обрати за кілька місяців. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна", яке вийшло 27 січня, сказав нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

"Ніхто не зацікавлений у тому, щоб це все затяглося, ніхто не зацікавлений, щоб ця посада залишалася тимчасовою. Я думаю, що в кінці березня – квітня, максимум початок травня, завершиться конкурс, і ми почуємо ім'я нового директора ДБР. Звичайно, я вважаю ці терміни дуже стислими, але я впевнений, що, на відміну від попереднього конкурсу на главу бюро, до цього буде прикута велика увага ЗМІ та активістів", – сказав нардеп.

Закон про Держбюро розслідувань Верховна Рада ухвалила 2 листопада 2015 року і є частиною так званого пакета безвізових законів. Тодішній президент Петро Порошенко підписав його в січні 2016 року, а 1 березня документ набув чинності.

24 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачав перезавантаження роботи бюро і відставку його тодішнього директора Романа Труби.

27 грудня Зеленський звільнив Трубу з посади голови ДБР і призначив тимчасовою виконувачкою обов'язків директора Ірину Венедіктову.