Голова Центрвиборчкому України Сліпачук: Станом на 17 січня було 22 кандидати. ЦВК відхилила п'ять заявок

Сліпачук: Ми припускаємо, що грошей вистачить

Фото: Громадянська мережа ОПОРА / Facebook

Бюджет виборів президента України формували з розрахунку участі в кампанії 25 кандидатів, розповіла голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

Центральна виборча комісія України станом на 17 січня відхилила п'ять заявок на реєстрацію кандидатів у президенти, заявила в інтерв'ю "РБК-Україна" голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

"Загалом у нас було 22 кандидати... ЦВК відхилила п'ять заявок", – сказала Сліпачук.

Вона зазначила, що Центрвиборчком України відхилив двічі заявки Володимира Ратуша, також не прийняв пакет документів Віталія Велідченка, Сергія Фаренюка та Володимира Василенка.

За словами Сліпачук, грошей, закладених у бюджет України на проведення виборів президента, – понад 2,3 млрд грн – має вистачити.

"Ці цифри були закладені ще до того, як ми прийшли. Бюджет виборів сформували з розрахунку участі в кінцевому підсумку 25 кандидатів. Ми припускаємо, що грошей вистачить", – додала голова ЦВК.

Президентська виборча кампанія стартувала в Україні 31 грудня 2018 року. До 3 лютого 2019 року можна офіційно висунути кандидатів та подати документи для реєстрації, на яку виділено п'ять днів. Останнім днем реєстрації стане 8 лютого.

Передвиборчу агітацію дозволено з наступного дня після реєстрації кандидата до 24.00 29 березня.

Голосування триватиме з 8.00 до 20.00 31 березня. Офіційні результати і рішення про необхідність проведення другого туру виборів має бути оголошено до 13 квітня. Другий тур виборів, у разі необхідності, відбудеться 21 квітня.