Гончаренко: Сьогодні я навіть не знаю телефону мого батька, не знаю, куди написати

Гончаренко посварився з батьком під час виборчої кампанії в Одесі 2009 року
Фото: timer-odessa.net

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко в ефірі програми "БАЦМАН" головної редакторки видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповів, що 11 років не спілкується зі своїм батьком – колишнім мером Одеси Олексієм Костусєвим. Вони посварилися на ґрунті політики.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко в ефірі авторської програми "БАЦМАН" головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповів, що багато років не спілкується зі своїм батьком – колишнім мером Одеси Олексієм Костусєвим.

"Я багато років не спілкуюся з батьком, і нічого в цьому немає доброго. Я не вважаю, що це якийсь плюс. Це погано. І я хочу, щоб у всіх людей були гарні взаємини з батьками, близькими. Але на жаль, у мене інша історія", – сказав Гончаренко.

Політик розповів, що батьки розлучилися, коли йому було три роки, і після цього з батьком він практично не бачився.

"Я із трьох до 21 чи 22 років батька взагалі не знав, не бачив і не чув. Одного разу, коли мені було 13 років, а батько вперше балотувався в мери Одеси, – тоді він з'явився. Пам'ятаю, подарував мені комп'ютер. На той момент, 1993 року, це було щось таке "вау". Для мене це було "супервау". Але я його тоді не знав. Я його тоді бачив кілька разів. Вибори мера він програв – і відтоді знову зник. І я його не бачив після цього ще вісім років", – нагадав депутат.

Коли Гончаренку виповнилося 20 років, він сам ініціював зустріч із батьком.

"У цей час я познайомився зі своєю майбутньою дружиною. Ми разом навчалися в медичному університеті. Ми вже його закінчували. У нас усе було серйозно, і ми вже готувалися до весілля. І я вважав, що... Я хотів спілкування з батьком. Я хотів, щоб у мене був батько. Тому що, в моєму розумінні, у мене його просто не було. І я сам ініціював це спілкування під приводом знайомства зі своєю дівчиною, зі своєю нареченою. І він пішов на цей контакт, ми з ним спілкувалися приблизно шість років. Він був на моєму весіллі", – розповів Гончаренко.

Гончаренко: Були випадки, коли на моїх руках помирали люди. Читайте повну версію інтерв'ю

Потім вони посварилися на ґрунті політики. 2010 року і Гончаренко, і Костусєв планували балотуватися в мери Одеси. Обидва розпочали кампанії, але Гончаренко згодом відмовився від наміру балотуватися. Зрештою на виборах переміг його батько.

"У нас сильно розійшлися погляди. Я хотів балотуватися в мери Одеси. На якомусь етапі він це підтримував, потім свою думку змінив. І в підсумку він балотувався сам. Загалом, усе це було досить складно емоційно. Ми з ним дуже сильно посварилися. Це був 2009 рік. І відтоді ось уже 11 років не розмовляємо, не спілкуємося... Це болісна історія і для мене, і для мами. Я у мами єдина дитина. У батька – не один, а у мами – один. Тому це все було досить болісно і для мене, і для неї, і для всіх нас. Загалом... Це негарна історія", – сказав Гончаренко.

Політик розповів, що не має зла на батька і вітав його з днем народження, поки знав телефон, але той ніколи не відповідав.

"Я його давно пробачив. У мене немає на нього взагалі жодного зла. І я його вітав і з днями народження, поки знав його телефон. Сьогодні я навіть не знаю його телефону, навіть не знаю, куди написати. Тому в мене немає спілкування", – сказав Гончаренко, додавши, що був би радий відновити контакти з батьком.

"Мій телефон не змінювався відтоді, коли він його знав. Тому він точно знає... Якщо це станеться, я буду цьому дуже радий і буду вдячний вам за цей ефір. Я б хотів цього. Але я сильно сумніваюся, що це відбудеться. У нас вже передача перетворилася на "Жди меня", "Ищу тебя"... Ще раз: я вважаю, що в усіх мають бути гарні стосунки з батьками, близькими людьми. Це аксіома. Тому цю історію я вам розповів щиро, але не тому, що я чомусь у ній радію. Тішитися в ній нічому", – зазначив Гончаренко.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Гончаренко почав політичну кар'єру 2011 року. 2006 року його обрали в Одеську міськраду від Партії регіонів, 2010 року – в Одеську обласну раду від цієї самої політсили. У 2010–2014 роках він був заступником голови Одеської облради, а із серпня до листопада 2014 року – головою. Під час Революції гідності, в лютому 2014 року, вийшов із Партії регіонів. Двічі обирали до парламенту: 2014-го і 2019 року. У Верховній Раді VІІІ скликання входив у фракцію Блоку Петра Порошенка, в Раді ІХ скликання входить у фракцію "Європейська солідарність". Є членом української делегації в ПАРЄ.

Костусєв був мером Одеси з 2010-го до 2013 року. У жовтні 2013 року він за власною ініціативою покинув цей пост і пішов із публічної політики. Костусєва тричі обирали до Верховної Ради – 1998-го, 2006-го і 2007-го.