Гончарук не уявляє своєї відставки через дії Зеленського або Богдана

Гончарук сказав, що його "не можна примусити" до корупції
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що не сприймає корупції і зради національних інтересів. За його словами, він не уявляє, щоб один із цих факторів міг стати між ним і главою держави Володимиром Зеленським або керівником Офісу президента Андрієм Богданом.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук не готовий миритися з корупцією і "грою на ворога". В опублікованому 7 грудня інтерв'ю виданню "РБК-Україна" прем'єр заявив, що це його особисті "червоні лінії".

Журналіст запитав, що має зробити президент України Володимир Зеленський або голова Офісу президента Андрій Богдан, щоб Гончарук вирішив звільнитися.

"Є дві речі, які для мене не є прийнятними. По-перше, корупція. Мене не можна до неї примусити. По-друге, зрада національних інтересів і гра на боці ворога проти України. Моя відповідь полягає у тому, що я не можу уявити ситуацію, коли один чи інший фактор став би між мною і Зеленським, Богданом чи іншою частиною команди... Не можу зараз уявити ситуацію, за якої я пішов би у відставку через дії Зеленського чи Богдана", – відповів він.

Водночас Гончарук зазначив, що не хотів би говорити, за яких умов пішов би у відставку.

За словами прем'єра, він не планує продовжувати політичну кар'єру після завершення роботи на посаді глави Кабміну.

"Взагалі себе політичним кар'єристом не вважаю. Хочу успішно попрацювати в уряді, по завершенню буду викладати... Наразі політичних планів у мене немає", – сказав він, зазначивши, що не має президентських амбіцій.

Глава Кабміну говорив, що для відставки інших членів уряду він зараз не бачить підстав.

Уряд на чолі з Гончаруком було сформовано в перший день роботи Верховної Ради, 29 серпня.