Гончарук підтвердив, що Резнікова можуть призначити міністром із питань окупованих територій

Виданню "ГОРДОН" Резніков не став коментувати цю інформацію
Фото: Oleksii Reznikov / Facebook

Прізвище юриста Олексія Резнікова найближчим часом можуть внести у Верховну Раду як претендента на посаду міністра з окупованих територій, зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Представнику України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Олексієві Резнікову запропонували стати міністром із питань тимчасово окупованих територій.

Про це прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив 9 лютого в ефірі телеканала ICTV.

"Ми прийняли рішення про розділення Міністерства ветеранів та окупованих територій. Тобто буде окреме міністерство. Ми запропонували цю позицію відомому юристу Олексію Резнікову. Я не виключаю, що вже найближчим часом я внесу, а парламент підтримає це кадрове призначення", – сказав глава уряду.

Про те, що в Україні з'явиться Міністерство з питань окупованих територій, Гончарук заявив на нараді у президента Володимира Зеленського 4 лютого. За його словами, це дасть можливість "набагато ефективніше працювати над питаннями реінтеграції Донбасу".

5 лютого видання НВ назвало Резнікова "головним претендентом" на посаду міністра.

Виданню "ГОРДОН" Резніков пояснив, що не коментує цієї інформації.

18 вересня 2019 року Зеленський призначив Резнікова членом робочої підгрупи з політичних питань тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

У 2016 році в Україні з'явилося Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. У вересні 2019-го його приєднали до Міністерства у справах ветеранів, відомство дістало назву Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб