Горбатюк повідомив про ймовірне прослуховування свого кабінету

Горбатюк припустив, що фраза, вимовлена на нараді, стала відомою заступнику генпрокурора через прослуховування
Фото: radiosvoboda.org

Деталі однієї з робочих нарад із незрозумілої причини стали відомі заступнику генпрокурора Юрієві Столярчуку, розповів голова управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк не відкинув, що його кабінет прослуховували. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо НВ".

"Мені телефонував один заступник генерального прокурора, [Юрій] Столярчук, і обурювався тим, що ми йому готуємо підозру. Я здивувався – ми взагалі її не готували. Але ми обговорювали на нараді питання про те, що підготували підозру суддям, а підписує її заступник генерального прокурора. І прозвучала фраза, що підозру треба везти Столярчуку", – розповів спецпрокурор.

Після цього співробітники управління спецрозслідувань перевіряли його службовий кабінет, однак не виявили несанкціонованих пристроїв, додав Горбатюк.

2 серпня заступник генерального прокурора України оголосив підозри голові Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павлові Вовку, його заступнику, судді ОАСК та судді Суворовського райсуду Одеси. Підозри готувало управління Горбатюка. За інформацією Генпрокуратури, судді цього суду системно втручалися в діяльність вищих органів влади України.