Гордон: Наших депутатів я ненавиджу лютою ненавистю. За те що вони, падлюки, не розуміють, що скоро через них Україні буде хана

Як не крути, знову негідники опиняються нагорі. Якесь дивовижне сито
Фото: Gordonua.com

Надії українців після Помаранчевої революції і Революції гідності не виправдалися – до влади знову прийшли "негідники й покидьки", зайняті своїм збагаченням, заявив журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон.

Український журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон в ефірі телеканала NewsOne заявив, що надії українців після двох революцій не виправдалися – при владі знову опинилися "покидьки й негідники". Іще раз, за словами журналіста, у протестах він участі не брав би.

"У нас люди виходять на Майдани, і я виходив обидва рази. Іноді себе телепнем називаю. Чесно. Я самокритична людина. Кажу собі: "Ну що, дурню, вийшов ти двічі. Стояв. Мерз, дуже мерз. Ризикував усім, що в тебе є. Чого досягнув? Перерозподілу коштів між владними верхівками?" – сказав Гордон.

Журналіст розповів, що виходив на Майдани, "щоб країна жила по-європейськи".

"Це дуже зрозуміла й нормальна теза. У мене не було і немає жодних політичних амбіцій, я нічого не хочу. Хочу тільки, щоб я та моя сім'я жили в гарній, цивілізованій, прогнозованій, правильній країні. Але раз у раз кочерга, на яку ми наступаємо, б'є по лобі. Як не крути, знову негідники опиняються нагорі. Якесь дивовижне сито. Просіюєш, просіюєш  а паразити завжди наверху. Якщо буде ще один Майдан знову знайдуться мерзотники, які наверху опиняться. Чи піду я знову? Ні. На Майдан більше не піду", – заявив журналіст.

На його думку, навіть якщо зараз провести в Україні нові вибори – нагорі "знову опиняться покидьки".

"Вони дуже живучі. Як гівно, нагору спливають. Це така властивість гівна постійно спливати. А нормальні, цивілізовані, правильні – не навчені розпихати ліктями інших і нахабно брехати в ефірі. "Бідна моя країна", кажу я весь час собі й додаю: "Дурню, ти знову купився на це, адже тебе попереджали". Мені багато розумних людей дійсно говорило: "Ти розумієш, що ці революції нічого не дадуть? Люди платять ціну а змінюється тільки верхівка, і то не завжди", – сказав Гордон.

На запитання ведучого, що б він написав самому собі в листі у 2013 рік, якщо була б така можливість, Гордон відповів, що про владу, яка за суттю якісно не зміниться.

"Я б написав, що Янукович і Азаров – негідники і покидьки. Партія регіонів – негідники і покидьки. У результаті їхньої заміни прийдуть негідники й покидьки, тільки ще гірші, тому що вони дісталися до влади на хвилі народної надії. Тоді долар був по 8 гривень, а став 25, напевно, буде 30. 10 тис. осіб загинуло й немає частини території. І якщо вибирати між цими покидьками, я зупинився б на перших – там хоча б уся Україна, 10 тис. збережених життів і економіка інша... Нехай мене зараз усі критикують", – сказав журналіст.

На його думку, через дії нинішніх політиків незабаром "ми можемо втратити Україну".

"Я ненавиджу Януковича і Азарова – це негідники й агентура КДБ СРСР, вони вели країну чортзна-куди. Але нехай мені пояснять, чим нинішні депутати відрізняються від колишніх. Та нічим! Вони такі ж цинічні, жадібні, я їх усіх ненавиджу лютою ненавистю. За те що вони, падлюки, не розуміють, що скоро через них якщо не станеться дива Україні буде хана. Вони не розуміють, що в гонитві за своїм ефемерним доларом вони можуть утратити цілу країну, створену для радості", – уважає Гордон.

Відео: NewsOne / YouTube

Помаранчева революція відбулася наприкінці 2004 року через фальсифікації на виборах. У другому турі голосування на президентських виборах, який відбувся 21 листопада 2004 року, за даними Центрвиборчкому, перемогу здобув прем'єр-міністр Віктор Янукович, а опозиціонер Віктор Ющенко посів друге місце. Ці результати відрізнялися від даних екзит-полів, у країні почалися масові протести, в яких брало участь кілька мільйонів людей. У підсумку 26 грудня відбувся повторний другий тур виборів, і президентом став Ющенко.

Революція гідності почалася наприкінці листопада 2013 року після відмови української влади підписувати Угоду про асоціацію з Європейським союзом. Протести тривали до кінця лютого 2014 року й закінчилися втечею президента Віктора Януковича. Того ж року в країні відбулися дострокові вибори, главою держави було обрано Петра Порошенка. Під час протестів по всій країні загинуло понад 100 осіб.