"Говорили про все". Зеленський провів зустріч із Варфоломієм

Зеленський зустрівся з Варфоломієм у Стамбулі
Фото: Офіс Президента України / Facebook

Під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським вселенський патріарх Варфоломій укотре підтвердив підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, повідомили в Офісі президента.

8 серпня у Стамбулі президент України Володимир Зеленський зустрівся зі вселенським патріархом Варфоломієм. Про це повідомила пресслужба глави Української держави.

В Офісі президента наголосили, що Варфоломій укотре підтвердив підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

"Наша спільна цінність – життя людини. І це головне для мене, особливо зараз, коли я став президентом України. Влада не повинна втручатися в церковні справи, я захищатиму незалежність церкви", – сказав Зеленський.

"Укрінформ" пише, що Варфоломій показав Зеленському собор Святого Георгія (саме в ньому вселенський патріарх вручив томос про автокефалію Православної церкви України предстоятелю ПЦУ Епіфанію) і дав обід на честь президента України.

По завершенню зустрічі Зеленський сказав, що він говорив із Варфоломієм "про все".

"Про все, що бентежить усіх, говорили. Я дуже радий, що ми маємо тут потужну підтримку не тільки на політичному рівні", – зазначив президент.

Після цього Зеленський відбув на зустріч у компанію Baykar Aerospace and Defense, яка випускає безпілотники, де він ознайомиться з виробничими потужностями та поспілкується з українськими пілотами, які навчаються на тренувальній базі цього підприємства.

7–8 серпня Зеленський здійснює візит до Туреччини. Він уже зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом і відкрив центр кримськотатарської діаспори в Анкарі.