Гройсман: До 2020 року плануємо відмовитися від імпорту газу назавжди

Україна до 2020 року планує відмовитися від імпорту газу – Гройсман
Фото: kmu.gov.ua

На думку прем'єра Володимира Гройсмана, Україна зможе повністю забезпечити себе газом.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про плани відмовитися від імпорту газу до 2020 року. Про це він заявив в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

"Ми все ще імпортуємо газ. До 2020 року плануємо відмовитися від імпорту, і в нас знизиться ціна на газ назавжди. Моя філософія – ухвалювати рішення назавжди. Не давати "подачок" людям", – сказав Гройсман.

За його словами, Україна зможе повністю забезпечити себе газом і в стані стати "самодостатньою енергоефективною державою".

27 жовтня оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз" заявив, що Україна не імпортує природного газу з Росії вже протягом 700 днів. "Нафтогаз України" припинив закуповувати газ у "Газпрому" в листопаді 2015 року.

Фінансовий план "Укргазвидобування" на 2018 рік було скориговано в бік зменшення видобутку з 16,5 до 16 млрд м&³3; газу, повідомила 28 листопада прес-служба "Нафтогазу".

Із 2014 року "Газпром" і "Нафтогаз" судяться у Стокгольмському арбітражі через контракти на постачання газу з РФ в Україну і транзит газу через територію України з 2009 року.